Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Lavico fra Cantina Altarocca i Umbrien. Økologisk. 2020

262,00 kr.

Klassisk Bordeaux-blend fra lille vingård i Umbrien, Italien
Den klassiske Bordeaux-blend Merlot og Cabernet Sauvignon er her anvendt i denne lækre umbriske rødvin. I Italien ser man også de to druer i de velkendte Supertoscanere fra Toscana. Både Merlot og Cabernet Sauvignon er to store internationale druer - og nogle steder ser man dem også refereret til som druernes "Dronning" og "Konge" - og det er ligeledes druer, som både ses i blend og som "selvstændige" druer. 

Bag rødvinen Lavico står huset Cantina Altarocca, som kun laver økologiske vine og økologiske olivenolier. De ligger lige uden for byen Orvieto i Umbrien, som er naboregion til Toscana i det centrale Italien. Umbrien har stået i skyggen af Toscana i mange år - og gør det i virkeligheden måske stadig. Men ikke desto mindre, så finder du både fantastiske vine i regionen samt smuk natur - ligesom i Toscana. Druerne til Lavico håndhøstes i perioden mellem midt september og midt oktober og har ligget 2-3 måneder på ståltank og herefter 12 måneder på franske egetræsfade. Og inden vi får fornøjelsen af at smage rødvinen, ligger den afslutningsvist 8-10 måneder på flaske.  

Duft- og smagsnoter:
Duften er kompakt og intens med noter af solbær, sorte kirsebær og kakao. Smagen er kraftig, men afbalanceret med behagelige tanniner, godt understøttet af dens friskhed og lette mineralitet. 

Serveringsforslag:
Lavico er ideel til solide hovedretter, rødt kød, vildt, and samt ost.

Specifikationer:
Land: Italien
Område:Umbrien
Klassificering: Umbria IGT
Druer: Merlot og Cabernet Sauvignon
Alkohol: 14,5% 
Serveres fx til kraftige hovedretter som fx rødt kød, vildt samt ost.
Serveres ved: 15-18 grader
Flaskestørrelse: 0,75 L
Økologisk: Ja
Indeholder sulfitter: Ja – de opstår naturligt under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv