Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Nuit Blanche Chardonnay fra Domaine de Laxé, Côtes de Gascogne. 2017

150,00 kr.

Fadlagret og fransk Chardonnay fra sydvest Frankrig
Nuit Blanche fra Côtes de Gascogne er langt fra en klassisk Chardonnay. Hvidvinen har en meget mørk gylden farve og så er den kraftig, elegant og kompleks. Vinens navn, Nuit Blanche, kommer af, at druerne til vinen høstes om natten for at holde friskhed og kvaliteten i druerne. Côtes de Gascogne er også kendt for deres Armagnac og denne vin har ligget på store Armagnac-fade på 400 L i 6 måneder. 

Côtes de Gascogne er jo nok ikke en vin-region, som vi har i tankerne, når vi skal vælge vin. Men har du lige som os ind imellem lyst til at smage noget, som ikke kommer fra en af de klassiske vinregioner, så kunne dette være et godt bud. Domaine de Laxé er igang med at omlægge deres produktion til økologisk. Efter at vingården i flere år havde arbejdet økologisk, begyndte de i 2018 på en økologisk omlægning af hele vingården - en proces der er planlagt til at tage 5 år.    

Duft- og smagsnoter:
Duften byder bl.a. på noter af hvide blomster og akacie-honning. Smagsmæssigt har hvidvinen en rigtig god fylde og er samtidig let cremet. Smagen byder også på citrus-noter, en fin syre samt god lang eftersmag - og så fornemmer man samtidig noter fra Armagnac-fadet.  

Serveringsforslag:
Du kan fx servere den som aperitif eller til retter som Gambas, fisk, østers, grillede asparges, braiseret kylling eller en ostetallerken med modne oste. Lad den gerne få en smule ilt inden servering. 

Specifikationer:
Land: Frankrig
Område: Côtes de Gascogne
Druer: Chardonnay
Alkohol: 12,5%
Serveres fx: Som aperitif, til Gambas, fisk, østers, braiseret kylling, modne oste
Serveres ved: 12-14 grader. Lad gerne vinen få lidt luft inden servering.
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej, men vingården er ved at omlægge produktionen til økologisk produktion
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv