Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Espignol fra Parés Baltà, Penedès. 2022 / 2023. Økologisk

180,00 kr.
140,00 kr.

Aromatisk og frisk hvidvin på druen Malvasia de Sitges
Denne spanske hvidvin er lavet på en enkelt drue, Malvasia de Sitges - og Espígnol betyder Lavendel på Catalansk. Det er en hvidvin, der bl.a. byder på noter fra Middelhavsområdet - en intens og aromatisk vin, fra den dygtige winemaker Marta Casas. Espígnol de Sitges er en gammel drue fra området, som ikke ses så ofte. Den kommer oprindeligt fra Garraf området, som ligger ved havet syd for Barcelona. 

Druerne til vinen håndhøstes og når de kommer til vinkælderen presses de forsigtigt, hvorefter de fermenteres køligt ved 16 grader i ståltanke. Vinen har ligget på bærmen for at give vinen mere struktur og fylde - og så har den ligget på ståltank for at fastholde vinens friskhed. 

Duft- og smagsnoter:
Hvidvinen har en intens duft af et dejligt mix af blomster, modne hvide frugter (æble og pære), stenfrugt, græs samt en forfriskende mineralitet. Smagen er ligeledes intens med noter af bl.a. citrus, citrusskal, pære og grape kombineret med krydderier. Vinen har en høj syre samt en fin fylde. 

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne til en let frokost, til fisk og skaldyr, til en salat med citrusfrugter eller til faste ost som fx cheddar eller gedeost / fåreost .

Specifikationer:
Land: Spanien
Område: Penedès
Druer: Malvasia de Sitges
Alkohol: 13,5% 
Serveres fx: Til fisk, skaldyr, salater med citrusfrugt, faste oste 
Serveres ved: 10-12 grader
Økologisk: Ja - og biodynamisk
Vegan: Ja 
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

Tilbud gælder tom d. 31. juli 2024 - eller så længe lager haves

1
+
Tilføj til kurv