Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Økologisk rødvin fra Vinyes Domènech i Montsant, Spainen. Empelts. 2020

272,00 kr.

Fremragende rødvin fra Vinyes Domènech i Montsant
Her får du virkelig en lækker vinoplevelse. Bag Empelts står Garnacha-mesteren Vinyes Domènech. Rødvinen Empelts er lavet på 100% Garnacha Peluda (behåret Grenache), og der er kun produceret 2574 flasker af denne årgang. Vinyes Domènech ligger i spanske DO Montsant, som næsten omkranser DOQ Priorat i Catalonien. Vingården ligger nærmest som et amphiteater omkranset af vinmarker og skov. DO Montsant ligger lidt inde i landet, så der bliver varmt om sommeren - men selv om regionen ligger inde i landet, så nyder den stadig godt af havbriser fra Middelhavet, som er med til at køle druerne ned om sommeren.

Empelts er en kraftig rødvin, der byder på en "frugtsalat" af noter af røde frugter som fx jordbær og blommer samt lidt noter af blodappelsin, lakrids og krydderier. Smagsmæssigt møder man her noter af mørke bær, kirsebær, blommer - og det kombineret med noter af lakrids. Alt i alt et virkelig lækkert glas rødvin, som du fx kan servere til steg, bøf - eller bare nyde som et godt glas vin.  

Bag om vinen:
For at beskytte en gammel sort som Garnacha Peluda besluttede Vinyes Domènech tilbage i 2011 at pode gamle Cabernet Sauvignon stokke med dybe rødder med Garnacha Peluda. Stokkene står på terrasser i 400 meters højde og vender mod nord. Årga
ngen 2017 er en rigtig god årgang karakteriseret ved begrænset regn samt et varmt forår og en varm sommer, som afsluttes med lidt støvregn frem til høsten, som startede 1. september. Rødvinen har afslutningsvist ligget på franske fade i 12 måneder.

Karakteristika:
Farve: Klar ruby
Druesorter: 100% Garnacha Peluda
Alkohol: 15%
Serveres fx til: Steg, bøf, kraftig vildt, lam
Økologisk:  Ja

1
+
Tilføj til kurv