Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Chablis 1er Cru ”Vosgros” fra Domaine Ellevin. Bourgogne. 2021 / 2022

273,00 kr.

1er Cru fra Chablis
Domaine Ellevin ligger i Chablis i det nordlige Bourgogne - et område kendt for sine sprøde og mineralske hvidvine lavet på Chardonnay. Chablis er en landsby appellation, hvor Chardonnay er den eneste tilladte drue. Regionen er præget af et køligt klima (i vinens verden), hvilket giver vinene deres klassiske høje syre. Familien Ellevin har altid dyrket vin og i 1975 etablerer Jean-Pierre vingården og i 2003 begynder hans søn Alexandre også at arbejde i vinkælderen. Vingården ligger i Chichée sydøst for Chablis og her breder husets vinmarker sig på begge sider af floden Serein. Stokkene står i den såkaldte Kimmeridge jord - en jordbund præget af en leret og kalket jordbund. 

Denne 1er Cru er vinificeret på klassisk vis på tank og har modnet i 8-12 måneder. Chablis vine lagrer typisk på enten ståltank eller beton tanke for at fastholde den friske frugt i vinen.

Duft- og smagsnoter:
Duften er lidt parfumeret med noter af blomster og frugt. Frugten går igen i smagen kombineret med den klassiske mineralitet i Chablis-vine. 

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne 1er Cru til kylling, fisk, skaldyr inkl. østers, faste oste - og så selvfølgelig bare som et hyggeligt glas.

Specifikationer:

Land: Frankrig
Område: Chablis, Bourgogne
Druer: 100% Chardonnay
Alkohol: 13%
Serveres fx til: Kylling, fisk, skaldyr inkl. østers, faste oste - eller bare som aperitif
Serveres ved: 10-13 grader
Langringspotentiale: 5 år fra høstår
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv