Fri Fragt v/køb for min 599 kr.
Fra Saint-Estèphe på Bordeauxs ventrebred
Château Montrose er helt klart et af de mest fremtrædende slotte i Saint Estèphe og La Dame du Montrose er andenvinen til husets eftertragtede vin, Château Montrose, der er klassificeret som 2. Cru Classé. Druerne til Dame de Montrose kommer fra de samme vinmarker som husets 1. vin, men druerne til denne bliver dog høstet fra yngre vinstokke. Vinen er lavet primært på Cabernet Sauvignon og Merlot kombineret med lidt Petit Verdot og Cabernet Franc.
Château Montrose har i mere end 300 år kun haft få ejere og slottet har tilmed samme størrelse som i 1855, da det blev placeret i 2. Cru. Historien bag Château Montrose er en omfattende historie - men kort fortalt begynder den med, at jorden hvor vinmarkerne i dag er placeret, blev skilt ud fra Château Calon-Ségur tilbage i 1778. Herefter ejedes slottet de følgende knap 100 år af familien Dumoulin. I 1866 købte Mr. Dollfuss slottet og de gæringsfade han benyttede, blev først udskiftet for omkring 30 år siden med nye rustfrie stålgæringskar. Da han døde, solgte arvingerne slottet til familien Hostein, der i 1896 lod slottet gå videre til familien Charmolüe. Jean-Louis Charmolüe ledede Château Montrose fra 1960 til 2006, men solgte i 2006 til brødrene Martin og Olivier Bouygues.
I dag samarbejder brødrene med Château Haut Brions tidligere winemaker Jean-Bernard Delmas, og de har siden deres første årgang i 2010 lavet vine med stor elegance.
Anmeldelser:
Vintage 2017: 93 point Decanter:
Duft- og smagsnoter:
Intens duft domineret af mørke bær kombineret med lidt fad noter og tobak. Den har en smuk balance, strukturerede tanniner kombineret med finesse og elegance.
Specifikationer:
Land: Frankrig
Område: Bordeaux, Saint-Estèphe
Druer: Cabernet Sauvignon 43%, Merlot 49%, Petit Verdot 4%, Cabernet Franc 4%
Alkohol: 13,5%
Serveres fx: Til steak, rødt kød, simreretter
Serveres ved: 15-18 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen