Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Bourgogne Corton Grand Cru Les Chaumes, Rouge fra Madame Veuve Point. 2017

999,00 kr.

Pinot Noir Grand Cru fra Bourgogne
På toppen af hele vin-hierarkiet i Bourgogne, har vi Grand Cru vinene. De udgør kun en meget lille del af den samlede produktion - lige lidt mere end 1%. Corton Grand Cru er en af de 32 Grand Cru appellationer, der ligger i Côte d'Or - en appellation, som både producerer rødvin og hvidvin. Corton vinene kommer fra markerne omkring byerne Aloxe Corton, Ladoix-Serrigny samt Pernand-Vergelesses, som ligger lige nord for byen Beaune. Selve terroiret omkring ‘La montagne des Corton’, har en fantastisk evne til at danne base for strukturerede vine, som er istand til at lagre længe. Corton vinmarkerne ligger generelt i en højde af 250-330 meter. 

Bag denne fantastiske røde Grand Cru står huset Madame Veuve Point - et hus i Bourgogne med en helt unik historie om en kvindelig vinproducent der vandt "The Grand Prize" for en af hendes hvidvine på Saint Louis Verdensudstillingen i USA tilbage i 1904. Idag driver Géralidine Point familiens vinhistorie videre efter hendes tipoldemor. Madame Veuve Point har et bredt sortiment af spændende Bourgogne vine bl.a. denne røde Corton Grand Cru. 

Duft- og smagenoter:
Madame Veuves Corton Grand Cru Les Chaumes er en kompleks rødvin med et væld af aromaer som frugtige noter af blåbær, ribs og kirch samt toastede noter og noter af både peber, læder, skovbund og lakrids. Et fremragende glas, der får smilet frem på læberne.  

Serveringsforslag:
Du kan fx servere Madame Veuve Points Pinot Noir Corton Grand Cru til retter som and i appelsin-sauce, kylling, kalv, svampebaserede retter samt ost. 

Anmeldelser: 
Vintage 2017: Sakura, Japan Women's Wine Awards - Gold medal

Specifikationer:
Land: Frankrig
Område: Bourgogne, Corton
Druer: Pinot Noir
Alkohol: % 
Serveres fx: Til and i appelsin-sauce, kalv, svampebaserede retter, ost. 
Serveres ved: 15-18 grader
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv