Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Pierre Ferrand 10 Générations - Cognac

389,00 kr.

Cognac fra Maison Ferrand
Cognac er en kommune der ligger ved floden Charente i det sydvestlige Frankrig - ca. halvanden times kørsel nord for Bordeaux. Omkring Cognac ligger der en række vinmarker med appellationen Controlée for Cognac. De bedste ligger i ”Grande Champagne” (som ikke skal forveksles med regionen Champagne), herefter ”Petite Champagne” efterfulgt af områderne ”Borderies”, Fins Bois”, Bon Bois” samt ”Bois Ordinaire”. Maison Ferrands marker ligger i ”Grande Champagne” og Pierre Ferrand 10 Générations er en Cognac, der er lavet for at hylde 10 generationer af sønner i Ferrand-familien, som alle hed Elie Ferrand og som arbejde for at lave Ferrand Cognac tilbage i tiden.

Cognacens duft- og smagsnoter
Pierre Ferrand 10 Générations har en duft af ristede nødder, ferskner samt honning og smagen er blød og rund med noter af abrikoser samt et strejf af honning. Cognacens elegante sødme kommer kommer fra at ca. 20% af Cognacen har lagret på franske egetræsfade, som tidligere har været anvendt til Frankrigs søde dessertvin, Sauternes.  

Serveringsforslag
Som digestif i forlængelse af et rigtig godt måltid. Du kan også anvende den i cocktails.

Specifikationer
Land: Frankrig
Område: Cognac
Farve: Lys gylden
Alkohol: 46%
Serveres fx som digestif efter et lækkert måltid – kan også anvendes i en cocktail.  
Flaskestørrelse:
Økologisk: Nej

Til dig der gerne vil vide lidt mere om Cognac
Cognac laves på en basevin af hvide druer og typisk på de tre varianter, der hedder Folle Blanche, Colombard samt Ugni Blanc også kaldet Trebbiano Toscano. Derudover kan producenterne også anvende op til 10% af andre druer som fx Jurançon Blanc, Sémillon, Folignan og Meslier St-François. Cognac er en kølig region og derfor er en drue som Trebbiano meget syreholdig og med et lavt indhold af sukker. Efter den alkoholiske fermentering anvendes også Malolaktisk gæring, hvor den syrlige æblesyre i vinen omdannes til mælkesyre, som er mere rund og blød.   

Cognacens farve kommer fra selve lagringen. Og overordnet så findes der 3 forskellige Cognac-typer, som har hver sin lagringsperiode:
1. V.S: Very Special, som minimum lagrer i 2 år på fad. 
2. V.S.O.P: Very Superior Old Pale, som minimum lagrer i 4 år på fad.
3. X.O.: Extra Old som lagrer minimum 10 år på fad. Tidligere var dette minimum 6 år.

Ud over disse 3 overordnede typer så anvender producenterne også flere andre navne på deres labels som fx Premium, Extra, Napoleon, Vintage, Heritage etc. 

Afslutningsvist er det også interessant at vide, at hvis du ser en Cognac, hvor der står 1er Cru på, så er det en Cognac, der kun kommer fra det bedste område, nemlig "Grande Champagne". Betegnelsen Fine Champagne anvendes også - og her vil det være en blend af druer fra "Grande Champagne" og "Petite Champagne" - dog med minimum 50% fra "Grande Champagne". 

1
+
Tilføj til kurv