Fri fragt v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Alison Langhe Arneis fra Ciabot, Piemonte. 2023

139,00 kr.

Frugtig og blomstret tør hvidvin fra Piemonte i Italien
I italienske Piemonte betyder Ciabot et "lille skur" og er tit placeret midt i vinmarkerne til at opbevare forskellige materialer eller til at søge ly for vejret. Cantine del Ciabot ligger i Farigliano, Piemonte og har eksisteret siden 1896 og drives idag af 4. generation af familien Fia, som har været drevet af den samme vin-passion i mere end 100 år. Passionen for at tilbyde lækker vin til middagsbordene verden over. Vingården arbejder med klassiske druer fra Piemonte som fx Nebbiolo, Dolcetto og Barbera på den røde side - samt Moscato og Arneis på den hvid side. 

Denne hvidvin er lavet på druen Arneis, som oprindeligt kommer fra Piemonte. Det er en sprød og blomstret drue, som har været dyrket i regionen igennem århundrede. Tidligere blev Arneis brugt som en blandingsdrue i Barolo, for at bløde tanninerne lidt op - men idag bruges den typisk som singel drue. Dengang havde den også navnet Nebbiolo Bianco 

Ciabots Arneis har laget 7 måneder på ståltanke efterfulgt af 3 måneder i flasken. 

Duft- og smagsnoter:
Denne Arneis byder på en herlig kombination af florale og frugtige noter. Den har en intens duft af blomster, ferskner, lidt umoden melon, ananas, grønne æbler samt et strejf af lidt hyldeblomst. Det er en hvidvin med masser af smag fx lime, grape, blomstrede noter, mandler samt lidt citrus-skal. Den har en medium fylde.  

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne italienske hvidvin fra Piemonte til retter som fx fisk og skaldyr, tærter, salat - eller bare som et godt glas hvidvin sammen med gode venner. Er der mulighed for et inkorporerer lidt citrus eller mandler i retten vil det typisk matche godt til Arneis-druen.  

Specifikationer:
Land: Italien
Appellation: Langhe DOC
Druer: Arneis
Alkohol: 13%
Serveres fx: til fisk, skaldyr, salater, tærter - eller som en aperitif
Serveres ved: 7-10 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej 
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv