Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Christina Rosé, Østrig. Naturvin. 2022

137,00 kr.

Rosé Naturvin på druen Zweigelt
Østrig er især kendt for sine sprøde hvidvine på Grüner Veltliner og Riesling og når det gælder røde druer, så er Zweigelt (et kryds mellem Blaufränkisch og St Laurent), den mest plantede drue. Østrig er jo nok ikke det land vi typisk forbinder med rosévine, men denne rosé smager bare af sommer og sol. Bag vinen står Christina, som er vokset op på en gård, hvor der både blev lavet vin, dyrket andre afgrøder og hvor de ligeledes havde dyr. Hun fandt hurtig ud af, at det var vinen, der havde hendes store passion. Da Christina voksede op lærte hun at lave vin på den "klassiske" måde. I forbindelse med hendes vin-studier blev hun mere og mere begejstret for den økologiske approach til vindyrkning - og i 2013 begyndte de at omlægge produktionen, for så at dyrke 100% økologisk tre år senere. Og ved siden af vingårdens mere klassiske vine, som fokuserer på at udtrykke terroiret i Carnuntum, hvor vingården ligger, begyndte Christina tilbage i 2015 også at producere vin ud fra den helt gamle produktions-metode, nemlig det vi idag kalder naturvin. Her laver Christina bl.a. denne rosé samt en hvidvin på Grüner Veltliner.

Duft- og smagsnoter:
Vinen har en frugtig duft af røde bær - bl.a. jordbær. Roséen har masser af smag, en fin syre, en let frugt-sødme samt en lang eftersmag.  

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne rosévin til retter som salat, fisk, skaldyr eller til lidt barbecue eller paella. Den kan også sagtens serveres som en aperitif.  

Specifikationer:
Land: Østrig
Druer: Zweigelt
Serveres fx: Til aperitif, fisk, skaldyr, salat, paella, barbecue 
Serveres ved: 7-10 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Ja - og naturvin 
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv