Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Châteauneuf-du-pape Blanc fra Domaine La Mereuille. 2021

339,00 kr.

Hvid Châteauneuf fra Domaine La Mereuille
Hvid Châteauneuf-du-pape finder man ikke allevegne - og disse vine udgør mindre end 10% af den samlede produktion af Châteauneuf-du-pape. Der er også kun lavet 1200 flasker af denne vin i vintage 2021. Châteauneuf-du-pape er den største Cru i Rhône-dalen og har en helt særlig plads i fransk vinhistorie, da det var det første franske område, der fik en Appellation Controlée status. Druerne der anvendes i hvid Châteauneuf er Vigonier, Rousanne og Marsanne - som man iøvrigt også finder i Nord Rhône, samt Grenache Blanc, Clariette og Bourboulenc. Stilen for hvid Châteauneuf er typisk fyldige hvidvine, med høj alkohol samt en lav til mellem syre. 

Domaine La Mereuille ligger i Orange nord for byen Châteauneuf-du-pape. Vingården har eksisteret igennem flere generationer og drives idag af Philippe Granger. I 1980 fik huset navnet Domaine La Mereuille som er det provencalske navn for Vidunderet. Vingårdens stokke består primært af gamle Grenache stokke, som anvendes til husets rødvine. I marken arbejdes der så vidt det er muligt manuelt for at passe på miljøet og for at kunne reagere hurtigt på diverse situationer - høsten foregår også manuelt. 

Og er du på udkig efter en hvidvin med et godt lagringspotentiale - så kan denne Châteauneuf lagre i 15 år ved rette opbevaring. Vinen har lagret på bærmen på fiberglas-tanke i 6 måneder. 

Duft- og smagsnoter:
En kompleks hvidvin.

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne hvidvin til lyst kød, fisk inkl. laks, skaldyr, grøntsagstærter samt ost 

Specifikationer:
Land: Frankrig
Område: Syd Rhône
Druer: Rousanne
Alkohol: 14% 
Serveres fx: Til fisk inkl. laks, skaldyr, lyst kød, grøntsagstærter, ost
Serveres ved: 10-13 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv