Champagne Blanc de Noirs fra Waris et Filles. Brut

415,00 kr.

Champagne med karakter
Champagnen Blanc de Noirs fra Waris et Filles er lavet på 100% Pinot Noir, som er en af de klassiske druer i regionen Champagne. Champagne er den nordligste vinregion i Frankrig og er inddelt i 5 subregioner; Côte des Blancs, Vallée de la Marne, Montagne de Reims, Côte des Bars samt Côte de Sézanne. Og huset bag denne Champagne, Waris et Filles - en familievingård, der går 4 generationer tilbage, ligger i Avize i Côte des Blancs. Côte des Blancs er kendt for sine Chardonnay baserede Champagner, men hos Waris et Filles finder du både Champagner lavet på et blend af Chardonnay og Pinot Noir - samt Champagner der er lavet på hhv. Pinot Noir og Chardonnay. Det skyldes, at deres ca 7 hektarer vinmarker er fordelt på forskellige områder i Champagne. 25% af deres vinmarker er Chardonnay-marker i Côte des Blancs og i Sézannais, 68% er Pinot Noir i Sézannais, Épernay og Aube - og de sidste 8% er Pinot Meunier fra marker i Vallée de l'Ardre. I marken har Waris et Filles stor fokus på miljøet og druerne til husets Champagner håndplukkes - hvilket også er et krav til høsten i Champagne generelt.

Navnet Blanc de Noirs refererer til at Champagnen kun er lavet på blå druer. Selve drue-kødet er hvidt og under selve presningen af druerne, begrænses kontakten mellem skindet og selve drue-kødet for at undgå at trække farve med ud i mosten. Blanc de Noirs Champagner har typisk mere "krop" end en Champagne lavet på Chardonnay.

Duft- og smagsnoter:
Intens og fyldig duft med noter som fx pære, fersken og mandler. 

Servering:
Vi anbefaler at du serverer din Champagne i et rigtig Champagneglas eller i et hvidvinsglas. I disse glas får du den bedste oplevelse af din Champagne. 

Specifikationer:

Land: Frankrig
Område: Avize, Champagne
Druer: Pinot Noir 100%
Alkohol: 12%
Serveres fx til: aperitif, skaldyr, fisk, pasta, canapéer.
Serveres ved: 7-10 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Sulfitter: Lavt indhold af sulfitter: Totalt: 54 mg/L (alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen)
Dosage: 3,5 g/L