Fri Fragt v/køb for min 599 kr.



Champagne Prémices Grand Cru fra Waris et Filles. Brut
Grand Cru Champagne - 100% Chardonnay
Champagne er den nordligste vinregion i Frankrig og er inddelt i 5 subregioner; Côte des Blancs, Vallée de la Marne, Montagne de Reims, Côte des Bars samt Côte de Sézanne. Og huset bag denne Grand Cru Champagne, Waris et Filles - en familievingård, der går 4 generationer tilbage, ligger i Avize i Côte des Blancs. Côte des Blancs er kendt for sine Chardonnay baserede Champagner, men hos Waris et Filles finder du både Champagner lavet på et blend af Chardonnay og Pinot Noir - samt Champagner der er lavet på hhv. Pinot Noir og Chardonnay. Det skyldes, at deres ca 7 hektarer vinmarker er fordelt på forskellige områder i Champagne. 25% af deres vinmarker er Chardonnay-marker i Côte des Blancs og i Sézannais, 68% er Pinot Noir i Sézannais, Épernay og Aube - og de sidste 8% er Pinot Meunier fra marker i Vallée de l'Ardre. I marken har Waris et Filles stor fokus på miljøet og druerne til husets Champagner håndplukkes - hvilket også er et krav til høsten i Champagne generelt.
Denne Champagne er lavet på Chardonnay. Chardonnay gør typisk en Champagne mere let og liflig sammenlignet med en Champagne Blanc de Noirs, som fx er lavet på Pinot Noir - de får typisk mere krop.
Duft- og smagsnoter:
Intens og kompleks duft med noter som fx grønne æbler, citrus, lichi, pasionsfrugt, grøn melon kombineret med bagernoter. Champagnen har en fin let cremet mousse, en intens smag, høj syre - og så går bagernoter igen i smagen kombineret med friske noter som citrus og grape. Champagnen afsluttes med en lang eftersmag.
Servering:
Vi anbefaler at du serverer din Champagne i et rigtig Champagneglas eller i et hvidvinsglas. I disse glas får du den bedste oplevelse af din Champagne.
Land: Frankrig
Område: Avize, Champagne
Druer: Chardonnay 100%
Alkohol: 12,3%
Serveres fx til: aperitif, skaldyr, fisk, pasta, canapéer.
Serveres ved: 7-10 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Sulfitter: Lavt indhold af sulfitter: Totalt: 45 mg/L (alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen)
Dosage: 5 g/L
