Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Cap Classique fra Groote Post Vineyards, Sydafrika. Brut

193,00 kr.

Frugtig, sprød og virkelig skøn
Er du vild med Champagne, så er denne Cap Classique helt sikkert noget for dig. Den har nogle af de samme noter, den er livlig - og så smager den bare rigtig godt. På Cape's vestkyst i Sydafrika, finder vi producenten Groose Post, som ligger i Darling Hills. Her er klimaet "køligt" inden for vinens verden og vingården nyder godt af vinde som i løbet af sommeren afkøler druerne. 

I vinkælderen presses druerne i hele klaser - og det er kun den første "free-run" saft ved Pinot Noir druerne, der anvendes for at undgå alt for meget tannin i den endelige mousserende vin. Fermenteringen af den almindelige vin sker i ståltank, hvor den også ligger 3 måneder på bærmen. 2. fermenteringen sker i flasken, ligesom fx Champagne og Cava. Boblerne ligger 14-20 måneder i flasken - alt afhængigt af den pågældende Vintage. Herefter gennemgår boblerne disgorgement, hvor gærresterne fjernes og afslutningsvist tilføjes en dossage. 

Duft - og smagsnoter
Denne sydafrikanske flaske bobler har nogle af de samme noter, som du finder i Champagne - fx citrus og de klassiske brødnoter. Derudover har den noter af både æble og hvide pærer. Den har en fin mousse samt små fine bobler. Smagsmæssigt er den tør med en god syre og citrus-noterne går igen i smagen. 

Serveringsforslag
Du kan fx servere denne Cap Classique som aperitif eller til hvid fisk, skaldyr, kanapéer med pâté samt let saltede oste som fx lagret cheddar. 

Specifikationer
Land: Sydafrika
Område: Darling Hills
Klassificering: Cap Classique
Type: Brut - restsukker 7,5 g/L
Druer: 60% Chardonnay og 40% Pinot Noir
Alkohol: 12,5%
Serveres fx til: Lys fisk, skaldyr, ost som fx cheddar, kanapéer med fx pâté - eller bare som et hyggeligt glas
Serveres ved: Ca 8-10 grader
Flaskestørrelse: 0,75 L
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja - alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

Varen kan desværre ikke købes, da der ikke er flere på lager