Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Volnay fra Poulleau Père et Fils, Bourgogne. 2021

429,00 kr.

Blød og "feminin" Pinot Noir fra Volnay i Bourgogne
Denne Pinot Noir fra Volnay i Bourgogne er rund og blød med et "feminint" udtryk. Bag vinen står familiegården Domaine Poulleau, som startede deres vinproduktion i 1960'erne. Michel Poulleau og hans kone Jacqueline startede familievingården og idag drives den af deres søn Thierry og hans hustru Florence. 

Druerne til husets Volnay håndplukkes, og herefter gennemgår de en kold macerationen i 4-5 dage for at sikre en god struktur i vinen og den efterfølges af den alkoholiske fermentering, som foregår i ca. 10 dage. I løbet af selve fermenteringen, foretager huset flere gange dagligt, de såkaldte "pump-overs". Afslutningsvist lagrer vinen 1 år på egefade, hvoraf kun 20% er nye fade, således fadet ikke overdøver druernes frugtige karakter. Hos Poulleau laver de primært røde Bourgogne-vine - svarende til ca 93% af deres produktion. 

Duft- og smagsnoter:
Resultatet er en Pinot Noir med duft af røde bær som jordbær, kirsebær og tranebær kombineret med mørke kirsebær, blommer, krydderier samt jordede noter. Smagsmæssigt er den rund med bløde tanniner og har ligeledes en god syre. I smagen går de samme noter igen og resultatet er alt i alt et virkelig dejligt glas.

Serveringsforslag: 
Til denne Volnay kan du fx servere en grillet kylling, grillet kød, kanin, svampebaserede retter samt ost. 

Specifikationer:
Land: Frankrig
Område: Côte d'Or, Volnay, Bourgogne
Druer: Pinot Noir
Alkohol: 13% 
Serveres fx: Til kalv, grillet kylling, grillet kød, kanin, svampe, ost 
Serveres ved: ca 15-16 grader
Økologisk: Nej 
Vegansk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen
Gemmepotentiale: Kan gemmes 7-10 år fra høstår

1
+
Tilføj til kurv