Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Bourgogne Saint-Véran, Les Climats fra Domaine des Poncetys. Økologisk. 2022

217,00 kr.

Skøn Chardonnay fra det sydlige Bourgogne
Kan du godt lide en hvid Bourgogne med lidt fylde? Så kan Domaine des Poncetrys' Les Climats fra Saint-Véran være et godt bud. Domaine des Poncetys laver vin fra områderne Pouilly-Fuissé, Mâcon-Davayé og Saint Véran i det sydlige Bourgogne. Vingården har været økologisk certificeret siden 2012. Udover vin har vingården en stor mængde geder og laver hvert år 230.000 gedeoste. 

Saint-Véran ligger i den sydlige del af Bourgogne, der hedder Mâconnais - her er det Chardonnay, som er den mest udbredte drue. Der findes en række landsby-appellationer i denne region, hvor det to mest berømte er Pouilly-Fuissé samt netop Saint-Véran.

Duft- og smagsnoter:
I duften byder vinen på blomstrede noter samt en duft af pære kombinerede med en diskret fornemmelse af lidt cremede noter. I smagen er der noter af pære, fersken, abrikos samt igen en lidt cremet fornemmelse. Vinen har en fin fylde og en forfriskende mineralitet samt en lang eftersmag. 

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne hvide Bourgogne til fisk, skaldyr, kylling, grøntsagstærter - eller bare som et rigtig godt glas i godt selskab.  

Specifikationer:

Land: Frankrig
Område: Bourgogne, Mâconnais
Druer: Chardonnay  
Alkohol: 12,5%
Serveres fx til: kylling, fisk, grøntsagtstærter
Serveres ved: ca 10-13 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Ja
Vegansk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv