Fri fragt v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Bourgogne Corton Grand Cru, Blanc fra Madame Veuve Point. 2019

999,00 kr.

Elegant hvid Grand Cru fra Bourgogne
På toppen af hele hierarkiet af vine i Bourgogne, har vi Grand Cru vinene. De udgør kun en meget lille del af den samlede produktion - lige lidt mere end 1%. Corton Grand Cru er en af de 32 Grand Cru appellationer, der ligger i Côte d'Or - en appellation, som både producerer rødvin og hvidvin. Corton vinene kommer fra markerne omkring byerne Aloxe Corton, Ladoix-Serrigny samt Pernand-Vergelesses, som ligger lige nord for Beaune. Selve terroiret omkring ‘La montagne des Corton’, har en fantastisk evne til at danne base for strukturerede vine, som er istand til at lagre længe. Corton vinmarkerne ligger generelt i en højde af 250-330 meter. 

Bag denne Grand Cru står huset Madame Veuve Point - et hus i Bourgogne med en helt unik historie om en kvindelig vinproducent der vandt "The Grand Prize" for en af hendes hvidvine på Saint Louis Verdensudstillingen i USA tilbage i 1904. Idag driver Géraldine Point familiens vinhistorie videre efter hendes tipoldemor. Madame Veuve Point har et bredt sortiment af spændende Bourgogne vine bl.a. denne hvide Corton Grand Cru. En lille del af druerne til Madame Veuve Points Corton Grand Cru har ligget på husets bedste fade - formålet har været at skabe mere kompleksitet i vinen samtidig med, at dens frugtighed og karakteristika fra terroiret fastholdes. 

Duft- og smagenoter:
Hvidvinen har noter af citrus, smør, vanilje samt krydderier og flint. Denne Bourgogne Grand Cru fra Madame Veuve Point er elegant, fyldig og rund med masser af smag.    

Serveringsforslag:
Du kan fx servere Madame Veuve Points Corton Grand Cru til alt godt fra havet, kylling, kalv samt gedeost. 

Specifikationer:
Land: Frankrig
Område: Bourgogne, Corton
Druer: Chardonnay
Alkohol: % 
Serveres fx: Til fisk, skaldyr, gedeost, kalv
Serveres ved: 10-13 grader
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv