Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Bourgogne Chablis fra Madame Veuve Point. 2022

212,00 kr.

Chardonnay fra det nordlige Bourgogne
Vi skal til det nordlige Bourgogne, hvor vi finder de skønne Chablis-vine lavet på Chardonnay - typisk sprøde, frugtige og mineralske hvidvine. Chablis er et område, der hører til Bourgogne, men som i virkeligheden ligger lidt for sig selv og i virkeligheden tættere på Champagne end det centrale Bourgogne. En af "hemmelighederne" bag hvidvinene fra Chablis er jordbundsforholdene, som består af den helt særlige form for kalksten og mergel - den såkaldte Kimmeridge. Navnet kommer fra byen Dorset i England, lige på den anden side af den engelske kanal. Her finder man nemlig et område, som oprindeligt har give navn til denne jordbundstype, som indeholder forhistoriske østersskaller. Samme jordbundstype finder man idag også i Chablis - og faktisk også i den sydlige del af Champagne i det område der hedder Côte des Bar.  

Duft- og smagsnoter:
Madame Veuve Points Chablis har noter af hvide blomster og citrus samtidig med, at den er mineralsk og har en lang eftersmag. 

Serveringsforslag:
Du kan fx servere den som aperitif eller til skaldyr, grillet fisk, asparges og gedeost. Serveres gerne ved 10-11 grader. 

Specifikationer:
Land: Frankrig
Område: Bourgogne
Druer: Chardonnay
Serveres fx til: Kylling og lyst kød i cremet sauce, grillet skaldyr og skaldyr i sauce, skimmelost, foire gras. 
Serveres ved: 10-11 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv