Barolo DOCG Bussia Trentacinque35 fra Massimo Rattalino, Piemonte. 2017

409,00 kr.

Barolo fra en af Barolos store Cru'er
Bag denne Barolo står Massimo Rattalino - en vingård der ligger på en af de mest prestigefulde bakker omkring Barbaresco. Huset dyrker primært Nebbiolo, hvilket har været et klart valg fra Massimo Rattalinos side. Der er stor fokus på at sikre høj kvalitet fra vinmarken til den færdige flaske. Druerne til Barolo Bussia kommer fra 30 års stokke fra marken Bussia i Monforte, som ligger 300 m over havets overflade. Jordbunden er præget af ler med lidt fint sand.

Druerne håndhøstes og ca 20% hænger lidt længere på stokkene for at gøre dem endnu mere intense og give en større rundhed. I vinkælderen vinificeres druerne på ståltanke og mosten macererer med skindet i mere end 20 dage. Selve fermenteringen sker ved max 30 grader i begyndelsen af processen og skrues ned til ca 25 grade i løbet af processen. Mosten gennemgår også malolaktisk conversion - og det sker før den del af processen man kalder Racking. Afslutningsvist lagrer vinen 3-4 år på store tønder. Den præcise lagrings-længde afhænger af den pågældende vintage. Lagringsperioden afsluttes med 6 måneder i selve flasken. 

Anmeldelser af vintage 2017:
Decanter: 91 points
James Suckling: 91 points

Duft- og smagenoter:
Barolo Bussia fra Massimo Rattalino er intens og kompleks i duften med noter som modne jordbær, tranebær, lidt kirsebær, meaty notes, kaffe, læder, stald, chokolade og lidt lakrids. Smagen er ligeledes både kompleks og intens med noter som kirsebær, tranebær, jordbund, fad, lidt meaty notes samt lidt lakrids. Vinen er høj på syre, har kraftige men velintegrerede tanniner samt en lang og skøn eftersmag. 

Servering:
Vinen har brug for at "åbne" sig inden servering - og kan derfor med fordel åbnes flere timer før. 

Specifikationer:
Land: Italien
Område: Piemonte
Druer: Nebbiolo
Serveres fx til: gryderet, vildt, svampebaserede retter, lam, rødt kød
Serveres ved: 15-18 grader
Alkohol: 14,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen.