Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Økologisk Riesling Auslese, Dürkheimer, fra Fitz-Ritter, Pfalz i Tyskland. 2021

399,00 kr.

Auslese fra den dygtige VDP producent, Fitz-Ritter
Skøn dessertvin lavet på Riesling. Selv om vinen har et meget højt restsukker, så fremstår den ikke så sød, da Riesling fra naturens side, har et højt syre indhold og dermed får vinen en rigtig god balance mellem syren og restsukkeret. Auslese er en betegnelse som anvendes i Tyskland for sødlige vine, der er lavet på sent høstede druer. Druerne håndplukkes fra meget modne klaser. Klaserne kan være inficeret med det, man kalder ædelråd, hvilket er en positiv ting, men det er ikke et krav. Auslese er sødmefuld, dog ikke så sødmefuld som andre tyske dessertvine som Eiswein, Beerenauslese eller Trockenbeerenauslese.

Duft- og smagsnoter: 
Det første der møder næsen, når man dufter til denne Auslese er honning. Herefter kommer der også en duft af stenfrugt og banan - og i smagen er der noter af honning, banan, citrus og stenfrugt. Vinen har også en høj syre til at skabe den gode balance i vinen og samtidig har den også en lang eftersmag.

Serveringsforslag:
Du kan fx drikke Fitz-Ritters Auslese uden mad / dessert - men den passer også rigtig godt til desserter som Cheesecake, citrontærter, bærbaserede desserter, vafler med is og syrlige frugter som fx kiwi, appelsinis. 

Specifikationer:
Land: Tyskland
Område: Pfalz
Klassificering: VDP
Druer: Riesling
Alkohol: 8,5%
Restsukker: 107,7 g/L 
Serveres fx: til desserter med høj syre - fx citronkage og cheese cake, appelsinis, vafler med is og kiwi. 
Serveres ved: 6-8 grader
Flaskestørrelse: 37,5 cl
Økologisk certificeret: Ja 
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv