Fri fragt v/køb for min. 599 kr

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Amarone delle Valpolicella DOCG fra Casa Al Pruno. 2019

333,00 kr.

Klassisk Amarone - perfekt til en hyggelig aften 
Amarone er en af Italiens helt store vine – og en vintype som mange af os danskere er vilde med. Amarone er vinelskernes svar på en romantisk solnedgang eller et godt stykke musik – den er skabt til at blive nydt og delt med dem vi holder af. Perfekt til en hyggelig aften i hyggeligt selskab.

Amarone er ofte en herlig blanding af druerne Corvina, Rondinella og Molinara, som dyrkes i hjertet af Veneto. Amarone blev klassificeret som DOC i 1990 og i 2009 fik den så den bedste klassificering i Italien, DOCG. Amarone della Valpolicella er en tør rødvin lavet helt eller delvist på tørrede druer. Casa Al Prunos Amarone er en klassisk Amarone lavet på det klassiske blend af Corvina, Rondinella og Molinara. Druerne har tørret i 90-120 dage og Amaronen har ligget minimum 2 år på fad, inden den er blevet flasket. 

Duft- og smagsnoter:
Vinen har en herlig intensitet med et væld af noter som solmodne sorte kirsebær, modne blommer, brombær samt lidt lakrids, tobak og læder og det krydret med lidt noter af eucalyptus, som samtidig giver vinen lidt friskhed. Flere af noterne går igen i smagen, hvor der også er lidt figen og chokolade-noter. Tanninerne er elegante og vinen har en god syre. 
Alt i alt en dejlig flaske fuld af italienske sanseoplevelser og en lang eftersmag, som giver lyst til en tår mere. 

Serveringsforslag:
Du kan fx servere denne rødvin til and, gås og andet fuglevildt, lam, en god steak eller til modne oste. Kan også nydes uden mad.

Specifikationer:
Land: Italien
Område: Veneto
Druer: Corvina, Rondinella, Molinara
Alkohol: %
Serveres fx til: Fuglevildt som and og gås, en saftig steak, lam, ost - eller uden mad
Serveres ved: 18-19 grader. Gerne i ballonglas. Åbnes 2 timer før servering.
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

1
+
Tilføj til kurv