Fri fragt
 v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Pinot Noir fra Californien og Hahn Wineries. Hahn Pinot Noir 2019

139,00 kr.

Amerikansk Pinot Noir fra Californien
Denne amerikanske rødvin kommer fra vingården Hahn Wineries fra Monterey County i Californien - og nærmere betegnet fra Santa Lucia Highlands i Monterey County. Rødvinen er behagelig, rund og byder på en duft af kirsebær og modne jordbær. Kirsebær går igen i smagen kombineret med blommer og krydderier. En rund og frugtig rødvin med mellem-bløde tanniner, som du fx kan servere til grillet kylling, laks eller milde oste. Denne Pinot Noir fra Hahn har lagret i 10 måneder - og 35% på nye franske egetræsfade. 

Druerne til Hahns Pinot Noir kommer fra køligere plots i Monterey County, som influeres af briser fra havet og en stenet jordbund. Den stenede jordbund er god til at dræne jorden, som styrker druernes intensitet. 

Bag denne vin står Hahn Wineries - en nyere producent fra 1980 fra Monterey County, som blev etableret af Nicky og Gaby Hahn - et schweizisk par, som kom til Santa Lucia Highlands i slutningen af 1970'erne. Hahn var pionér i Santa Lucia Highlands og startede op, inden området blev godkendt som et AVA (American Viticultural Area). Santa Lucia Highlands fik AVA status i 1991.  

Karakteristika:
Druer: Pinot Noir
Alkohol: 14,5%
Fadlagret: Ja
Serveres ved: 14-17 grader
Serveres fx til: Grillet kylling, milde oste samt laks. 

Til dig der vil vide lidt mere...
De såkaldte AVA'er er amerikanske vindyrkningsomårder med særlige geografiske eller klimatiske træk, som gør dem anderledes end de områder der ligger omkring. Den første AVA blev godkendt i 1980 - og i Santa Lucia Highlands blev den godkendt i 1991. De første vinstokke blev plantet i Santa Lucia Highlands in 1790'erne, men i de næste 2 århundrede havde man ikke fokus på vinproduktion i området - og først i 1970'erne blev områdets potentiale for dyrkning af vinstokke genopdaget af en mindre gruppe af pionerer inkl. Nicky Hahn fra Hahn Wineries.

Varen kan desværre ikke købes, da der ikke er flere på lager