Fri fragt
 v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Smagekasse til vinentusiasten

1.999,00 kr.

Smagekasse når det bare skal være extra godt
Er du på udkig efter vine, som er noget helt særligt - enten til gaver eller fordi du ønsker, at forkæle dig selv eller venner med et ekstra godt glas vin, så kig med her. I Smagekassen Baronen får du nemlig 6 forskellige vine i den virkelig lækre ende - og så er de alle økologiske.

Vin nr 1
Første vin i smagekassen er Cava'en Blanca Cusiné 2011: Vintage Cava og Gran Reserva fra Cava-området Penedès i Catalonien. Denne Cava har lagret i hele 80 måneder og er lavet på den traditionelle Cava-drue Xarel-lo i kombination med de to kendte druesorter når det gælder mousserende vin; Pinot Noir og Chardonnay. Denne økologiske Cava har fået 5 ud af 6 stjerner af Flaskehalsen. 

Serveringsforslag: Gerne til et måltid fx ost, hummer - men kan også nydes som et ekstra godt glas mousserende vin.

Vin nr 2
Herefter følger Fitz-Ritters, Herrenberg Riesling 2018 - Grosses Gewächs. Fremragende tysk Riesling fra VDP producenten Fitz-Ritter. Herrenberg Riesling har klassifikationen GG, som er den højeste inden for VDP - en association der omfatter 196 af nogle af Tysklands bedste vingårde. Hvidvinen er tør, med noter af frugter og blomster i kombination med en mineralsk duft. Vinen har lagret på et mix af ståltank og fad. Herrenberg Riesling har fået 96 point af Flaskehalsen som bl.a. skriver "..."Der er ikke meget andet at sige, end 'wow'..."

Vin nr 3
Prieuré Saint Jean de Bébian, blanc 2019. Dette er top-hvidvinen fra vingården Prieuré Saint Jean de Bébian. En fremragende hvidvin, som formår at kombinere det friske med det let fyldige på en virkelige lækker og elegant måde. Den er lavet på de lokale druer Rousanne, Clairette og Grenache Blanc og byder på noter af bl.a. frugt, pære, honning og fennikel aromaer. Nyt er det at den er blevet økologisk certificeret. 

Serveringsforslag: Kan fx serveres til fisk, skaldyr, kylling, lyst kød. Bør serveres ved ca.12 grader - serveres den for kold får du nemlig ikke alle smagsnuancerne med. 

Vin nr 4
Med næste vin i smagekassen bevæger vi os længere sydpå til spanske DO Montsant i Catalonien. Her finder vi Garnache-mesteren Vinyes Domènech og husets top vin Teixar 2015. En fremragende rødvin, som har fået 96 points af Decanter og som ligeledes er den første vin i DO. Monsant, som har fået den Catalanske udnævnelsen 'Vi de Finca'. Dette er en anerkendelse af en vin, som fx udmærker sig for sine helt særlige terroir-karakteristika, som nyder national og international anerkendelse igennem 10 år og som også kommer fra en "single wineyard".

Vin nr 5
Næste vin i smagekassen er Belle Histoire, som er topvinen fra den sydfranske producent Allegria. Allegria ligger i Languedoc tæt ved byen Pezénas og på et vulkansk spor, der løber mellem Clermont-Ferrand og Agde ved Middelhavet. Alle Allegrias vine er økologiske og denne vin bliver lavet på vingårdens allerbedste Syrah druer, som håndplukkes. Vinen er en blend af Syrah og Mourvèdre.  

Serveres gerne til kraftige retter fx til vildt og steak. 

Vin nr 6
Sidste vin i smagekassen er Gratavinums Gv5 fra smukke Priorat. En elegant, kraftig og balanceret rødvin. Vinen byder på noter af modne frugter samt mineralske noter samtidig med at den er frisk med tydelige tanniner. Gv5 er primært lavet på Carignan men også Grenache og Cabernet Sauvignon.

Kan fx serveres til rødt kød, vildt eller gryderetter.

1
+
Tilføj til kurv