Ripasso Mareno, 2016 - Økologisk Ripasso fra Valpolicella

189,00 kr.

Italiensk: Økologisk Ripasso fra Costa degli Ulivi i Valpolicella

Appelation: Valpolicella Ripasso D.O.C Classico Superiore

Økologisk og sødmefuld Ripasso fra en mindre producent

Denne økologiske Ripasso er lavet på druerne Corvina, Corvinone og Rodinella. Rødvinen fremstår klar i glasset med sin flotte lyse farve. Den har en duft af kirsebær, modne frugter kombineret med en let krydret duft og fad. Smagsmæssigt så går aromaerne af kirsebær og fad igen i smagen kombineret med en smule vanilie fra egetræsfadet. Derudover har vinen behagelige tanniner, en let sødme samt en lang eftersmag.

Processen bag Costa degli Ulivis Ripasso er, at deres Valpolicella Classico Superiore re-fermenteres langsomt i 15 dage på de stadig sødlige drue-rester fra deres Amarone. Herefter lagres vinen på store egetræsfade i 12 måneder.

Samlet set er der tale om en rund, balanceret og lækker vin, som både kan serveres som et godt glas rødvin eller til et måltid.  


Karakteristika:
Druesorter: Corvina, Corvinone og Rodinella
Farve: Klar og lys
Alkohol: 14,5%
Serveres fx til: Grillet kød, ost
Serveres ved: 16-18 grader
Økologisk: Ja

Læs mere om Costa degli Ulivi her


Til dig der vil vide endnu mere:

Lidt fakta om vejret i 2016

I 2016 sprang vinstokkene i Valpolicella tidligt ud grundet den tørre og milde vinter. Maj og juni var påvirket af kraftig regn, hvilket påvirkede blomstringen - men herefter stabiliserede vejret sig i juli med max temperaturer på 35 grader. I den sidste del af august indtil høsten, som fandt sted i den første halvdel af oktober, forblev vejret stabilt med en god balance af temperaturen mellem nat og dag - især i de kuperede områder, hvor Costa degli Ulivi også ligger. Og grundet vejret i løbet af sommeren modnede druerne til denne Ripasso på et tidspunkt hvor de havde et rigig godt sukkerindhold. 

1
+
Tilføj til kurv