Fri fragt
 v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Økologisk sydfransk fadlagret hvidvin. Prieuré Saint Jean de Bébian 2019 Blanc

Årgang 2019

397,00 kr.

Toplækker fadlagret hvidvin fra sydfranske Prieuré Saint Jean de Bébian
En fremragende fadlageret økologisk hvidvin fra Sydfrankrig, der virkelig formår at kombinere det friske med det lidt fyldige og cremede på en virkelig lækker facon. Så er du på udkig efter en top hvidvin til at forkæle dig selv eller dine gæster, så kan vi varmt anbefale denne. Du kan fx servere den til fisk, skaldyr, kylling eller let krydrede eksotiske retter. Det er en hvidvin, der virkelig skaber stor begejstring og tidligere årgang (2017) er blevet topanmeldt af Flaskehalsen.

Hvidvinen Prieuré Saint Jean de Bébian kommer fra en af de ældste vingårde i Languedoc og er lavet på de lokale druer Roussanne, Clairette og Grenache blanc! Vinen er både fyldig, kompleks og elegant - og så har den ligget på fad. Den har en smag af frugt, pære og honning kombineret med mynte og fennikel aromaer. 

Bébian er virkelig et unikt sted. Det ligger omringet er vinmarker lidt uden for den stemningsfulde by Pézenas og mellem Cevenne bjergene og Middelhavet. På vingården finder du også Gourmetrestauranten Lauzun med Michelin-stjernekokken Matthieu Lauzun samt et lille hyggeligt hotel. Vingården er ved at få en række af sine vine økologisk certificeret - og denne hvidvin er nu økologisk certificeret. 

Tip: Husk ikke at servere hvidvinen for kold, da du så ikke vil opleve alle smagsnuancerne i vinen. Vi anbefaler, at den serveres ved ca. 12 grader.

Anmeldelser:
Årgang 2017:
-Topanmeldt med 
 ud af 6 af flaskehalsen.nu
-93 points af Decanter. 

Flaskehalsen.nu skriver følgende om vinen: 
"Topklasse fra Languedoc. Normalt skal der en helt ren og stringent hvidvin til, før jeg for alvor taber underkæben i forbløffelse over en smag, der får tårerne til at trænge sig på i bare glæde. Men her er der altså tale om en fransk hvidvin fra Languedoc-området, hvor jeg må acceptere, at fadlagring og store bløde nuancer også kan gøre noget helt særligt. Det er druesorterne Roussanne, Clairette og Grenache Blanc, der ligger til grund for denne fremragende vin, der rammer en usædvanligt flot balance mellem det helt friske og det cremede, komplekse og fyldige. Der er en fed og aromatisk sødme, og samtidig er der både en fornemmelse af friske urter og en lidt lakridsagtig afrunding. På beskrivelsen ville jeg nok ikke selv tænke, at det var en fuldtræffer efter min smag, men når balancen i vinen sidder så præcist og imponerende, som den gør her, så er det intet mindre end imponerende at opleve".

Årgang 2016: Blev kåret som Årets bedste Julevin i kategorien Hvid / Rosé ved vinmessen på d'Angleterre i november 2018.

Årgang 2014: Vandt Guld ved den kvindelige japanske vinpris Sakura i 2016.

Karakteristika
Druesorter: Roussanne 70%, Clairette 15%, Grenache blanc 15%
Farve: Dyb gylden
Alkohol: 13,5%
Serveres ved: 12 grader
Drikkes: Anbefales at drikke når vinen er mellem 2-6 år - men kan lagre op til 10 år
Serveres fx til: Skaldyr, fisk samt fjerkræ og hvidt kød eller til krydrede eksotiske retter
Økologisk: Ja

Læs mere om Prieuré Saint Jean de Bébian her

1
+
Tilføj til kurv