Prieuré Saint Jean de Bébian, 2017 - fransk hvidvin fra Languedoc

397,00 kr.

Top hvidvin fra franske Prieuré Saint Jean de Bébian
Topanmeldt med 6 stjerner fra flaskehalsen.nu 

En fremragende fadlageret hvidvin fra Sydfrankrig, der virkelig formår at kombinere det friske med det lidt fyldige og cremede på en virkelig lækker facon. Så er du på udkig efter en top hvidvin til at forkæle dig selv eller dine gæster, så kan vi varmt anbefale denne. Det er en hvidvin, der virkelig skaber stor begejstring.

Hvidvinen Prieuré Saint Jean de Bébian
 kommer fra en af de ældste vingårde i Languedoc og er lavet på de lokale druer Roussanne, Clairette og Grenache blanc! Vinen er både fyldig, kompleks og elegant - og så har den ligget på fad. Den har en smag af frugt, pære og honning kombineret med mynte og fennikel aromaer.

Tip:
Husk ikke at servere den for kold, da du så ikke vil opleve alle smagsnuancerne i vinen. Vi anbefaler, at den serveres ved ca. 12 grader.


Anmeldelser:
Årgang 2017:
-Topanmeldt med 
 ud af 6 af flaskehalsen.nu
-93 points af Decanter. 

Flaskehalsen.nu skriver følgende om vinen: 
"Topklasse fra Languedoc. Normalt skal der en helt ren og stringent hvidvin til, før jeg for alvor taber underkæben i forbløffelse over en smag, der får tårerne til at trænge sig på i bare glæde. Men her er der altså tale om en fransk hvidvin fra Languedoc-området, hvor jeg må acceptere, at fadlagring og store bløde nuancer også kan gøre noget helt særligt. Det er druesorterne Roussanne, Clairette og Grenache Blanc, der ligger til grund for denne fremragende vin, der rammer en usædvanligt flot balance mellem det helt friske og det cremede, komplekse og fyldige. Der er en fed og aromatisk sødme, og samtidig er der både en fornemmelse af friske urter og en lidt lakridsagtig afrunding. På beskrivelsen ville jeg nok ikke selv tænke, at det var en fuldtræffer efter min smag, men når balancen i vinen sidder så præcist og imponerende, som den gør her, så er det intet mindre end imponerende at opleve".


Tidligere årgange

Årgang 2016: B
lev kåret som Årets bedste Julevin i kategorien Hvid / Rosé ved vinmessen på d'Angleterre i november 2018.

Årgang 2014: Vandt Guld ved den kvindelige japanske vinpris Sakura i 2016.


Karakteristika

Druesorter: Roussanne 70%, Clairette 15%, Grenache blanc 15%
Farve: Dyb gylden
Alkohol: 13,5%
Serveres ved: 12 grader
Drikkes: Anbefales at drikke når vinen er mellem 2-6 år - men kan lagre op til 10 år
Serveres fx til: Skaldyr, fisk samt fjerkræ og hvidt kød eller til krydrede eksotiske retter
Økologisk: Nej

Læs mere om Prieuré Saint Jean de Bébian her
1
+
Tilføj til kurv