Fri fragt
 v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Moltès, Moltès Petits Grains 2017. Fra Alsace - Økologisk

125,00 kr.

Økologisk Pinot Gris fra franske Moltès i Alsace
Denne fyldige og intense hvidvin fra Alsace i Frankrig er en halvtør hvidvin - dvs en hvidvin med lidt sødme. Vinen byder bl.a. på en duft af modne frugter som abrikos og fersken. Moltès Petits Grains er lavet på druen Pinot Gris - og Petits Grains betyder "små druer" på fransk og er en reference til klasernes små druer. Denne hvidvin kan både serveres som et godt glas hvidvin og ellers passer den også godt til et måltid som fx fisk med tilhørende sauce, fjerkræ og hvidt kød - og skal menuen skal være 100% fransk, så vil den også passe godt til foire gras. 

Bag denne dejlige hvidvin står familievingården Moltès i Pfaffenheim, som ligger tæt ved byen Colmar. Vingården stammer tilbage fra 1930, hvor den blev etableret af Antoine Moltès og idag drives vingården af de to børnebørn Stéphane og Mickaël. Moltès er ligeledes en vingård med fokus på miljøet.

Karakteristika:

Druer: Pinot Gris
Alkohol: 13%
Serveres ved: 10 grader
Serveres fx til: Som aperitif, fois gras, fisk, lyst kød og fjerkræ
Økologisk: Ja

Til dig der vil vide lidt mere....
Alsace ligger i det nordøstlige hjørne af Frankrig og er i høj grad kendt for sine hvidvine. Det er en vinregion med en lang historie inden for vin. I 1962 opnåede regionen AOC status og nogle år senere 
i 1975 fulgte så AOC "Alsace Grand Cru" og i 1976 fulgte AOC "Cremant d'Alsace".   

Vigtige druer i Alsace er; Pinot Gris, Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Gewurztraminer, Muscat d'Alsace og Pinot Noir. 

1
+
Tilføj til kurv