Fri Fragt v/køb for min 599 kr.
Italiensk rødvin fra Montefalco i Umbrien
Umbrien ligger klods op af Toscana, og selv om regionen ikke er lige så populær som Toscana, så laves der også fremragende vine i Umbrien. De er især kendt for deres mest prestigefulde rødvine, Sagrantino di Montefalco DOCG og hvidvine fra Orvieto DOC. Regionens vinhistorie går enormt langt tilbage og i byen Orvieto kan man se imponerende underjordiske kældre og gange hugget ud i de vulkanske klipper for mere end 3000 år siden - og i disse kældre blev der også lavet vin.
Huset bag denne italienske rødvin er Le CIMATE. Vingårdens vinmarker ligger i området Casale i en højde af 400 m over havets overflade og omkranset af Martani bjergene. Området er præget af store temperaturforskelle mellem dag og nat, hvilket bidrager positivt til druernes udvikling og så er der næsten altid lidt vind, som er med til at køle druerne ned på de varme dage. Husets vinmarker er præget af leret jordbund og lidt kalket jordbund med en eksponering mod sydøst.
Hoveddruen i en Montefalco Rosso er Sangiovese og Le CIMATEs Montefalco Rosso er således primært lavet på Sangiovese kombineret med bl.a. lidt Sagrantino. Vinens forskellige druesorter er høstet på forskellige tidspunkter og vinifiseret hver for sig. Selve fermenteringen foregår i ståltanke, macerationen løber over 15-20 dage med 3 daglige pumpovers. Afslutningsvist lagrer vinen 12-18 måneder på fad efterfulgt at nogle måneder på flaske inden vinen frigives.
Specifikationer:
Land: Italien
Område: Umbrien, Montefalco
Druer: 60% Sangiovese, 15% Sagrantino, 15% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon
Alkohol: 14,5%
Serveres fx: Steak, grill-bøf eller langtidssteg steg.
Serveres ved: 15-18 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen