Fri fragt v/køb af 6 valgfrie flasker
Peter Sissecks Flor de Pingus
Vi skal til Ribera del Duero, hvor vi finder den danske vinguru Peter Sissecks vingård Dominio de Pingus. Vineventyret med Dominio de Pingus startede i 1995, hvor Sisseck erhvervede sig nogle vinmarker - bl.a. nogle vinstokke fra 1929 - og det blev startskuddet til kultvinen Pingus. Idag laver Dominio de Pingus også Flor de Pingus samt PSI og Amelia. Sissecks vine laves ud fra Biodynamiske principper - dvs. at man har en holistisk tankegang til vinproduktionen - lige fra markerne til kælderen - og både solen, månen og stjernerne har indflydelse på timingen af de forskellige processer undervejs.
Flor de Pingus laves på druer fra delvist lejede marker, der ligger tæt ved de to marker, der anvendes til at fremtrylle kultvinen Pingus.
Serveringsforslag:
Du kan fx servere Flor de Pingus til rødt kød, grillet kød - eller til en en saftig lammekølle med masser af timian.
Specifikationer:
Land: Spanien
Område: Castilla y Léon, Ribera del Duero
Druer:
Alkohol:15,5%
Serveres fx til: Rødt og grillet kød, lammekølle krydret med timian
Serveres ved: 16-18 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen
Til dig der gerne vil vide lidt mere...
Det er på baggrund af vinen Pingus at vingården blev verdensberømt, da den legendariske Robart Parker udtrykte at vinen var en af de bedste og mest interessante unge vine han havde smagt og ovenikøbet tildelte den op til 100 points. Peter Sisseck er vokset op i Danmark og har læst på Landbohøjskolen - og hans første læretid inden for vinens verden havde han på sin onkel, Peter Vinding Diers, vinslot i Bordeaux. I 1990 to han til Ribera del Duero for at hjælpe vingården Hacienda Monasterio - og siden da har han boet i Ribera.