Fri fragt
 v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Pike Road, Pinot Noir fra Oregon i USA. 2018

149,00 kr.

Fadlagret Pinot Noir med frugtige noter
Vi skal til Willamette Vally i Oregon i USA, som ligger nord for Californien. Her er klimaet køligere end i Californien og minder mere om klimaet i Bourgogne. Willamette Vally ligger lidt inde i landet men stadig tæt på kysten og Pike Road ligger i læg af Oregons bjerge langs kysten. Placeringen giver Pinot Noir stokken milde somre med varme dage og kølige aftener - den perfekte kombination til at modne bl.a. Pinot Noir druerne. Bag denne herlige Pinot Noir står familien Campbell og Pike Road Winery, som er en søster-vingård til Elk Cove. Tanken bag Pike Road, var at skabe en række vine af høj kvalitet i Willamette Valley - og til priser, som er mere tilgængelig end hvad man typisk ser. Druerne til denne Pinot Noir kommer fra vinmarker i den nordlige del af Willamette Valley - og de er både håndplukkede og håndsorterede, således det kun er det bedste druer der anvendes. Herefter er druerne blevet fermenteret i ståltanke og har efterfølgende ligget på nye franske fade i 8 måneder.   

Rødvinens duft- og smagsnoter
Denne Pinot Noir får bl.a. sin kompleksitet ved, at der er anvendt druer fra forskellige jordbundstyper i den nordlige del af Willamette Valley. I duften finder du en sødlig duft af jordbær og røde bær - og smagsmæssigt er den let men uden de sødlige noter, der er i duften. Derudover har den en god fylde og er høj på syre ligesom vi kender det fra Pinot Noir. Andre noter i vinen er fx tørrede frugter, vanilje og læder.

Serveringsforslag
Denne rødvin kan du fx servere til lyst kød, fjerkræ - fx en coq au vin, foire gras - eller til en fed fisk som fx laks. Derudover kan du også serverer vinen som et godt glas vin uden mad. 

Anmeldelser af vintage 2019 - dvs. en senere årgang:
91 points James Suckling

Specifikationer
Land: USA
Område: Willamette Valley, Oregon
Appellation: Willamette Valley AVA
Druer: 100% Pinot Noir
Farve: Mørk ruby og klar
Alkohol:
Serveres fx til: Fjerkræ, Coq au vin, lyst kød, fed fisk
Serveres ved: Ca 14-15 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej

Lidt mere om producenten bag:
Ifølge Pike Road er den nordlige del af Willammette Vally det bedste sted at dyrke Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Gris, når det gælder "den nye verden". Pike Road samarbejder med en række vingårde i Willamette Valley, som ligger i forskellige sub-AVAs i regionen. Det betyder således, at deres vine både indeholder egne druer og druer fra andre vingårde i Willamette Valley. Familien Campbell startede Elk Cove tilbage i 1974 og var blandt de første winegrowers i Oregon. En del år senere, nemlig i 2016 startede de søstervingården Pike Road. Navnet Pike Road kommer fra den vej, der snor sig igennem området og ind i gennem bjergene Oregon Cost Range. 

Varen kan desværre ikke købes, da der ikke er flere på lager