Fri fragt
 v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

HAKA Sauvignon Blanc fra Marlborough, New Zealand. 2021

134,00 kr.

Kan forudbestilles: Forventes på lager igen d. 18. august
Sprød og frugtig Sauvignon Blanc fra Marlborough

Haka er en herlig hvidvin fra et af de helt store klassiske Sauvignon Blanc områder, nemlig Marlborough i New Zealand. Navnet på vinen, Haka, repræsenterer et kulturelt element i New Zealand, nemlig Maori-folkets ceremonielle krigsdans. Stokkene til Haka har stået i en jordbund af grus og sandende lerområder og druerne er høstet både maskinelt og manuelt, hvorefter de straks presses. 95% ligges på ståltanke og 5% kommer på 1 år gamle franske egetræsfade, hvor mosten fermenteres og vinen lagres i 6 måneder på bærmen. Og til sidst filtreres vinen let inden den flaskes og frigives, hvorefter vi får mulighed for at nyde et glas afkølet Haka Sauvignon Blanc. 

Producenten bag hedder Ra Nui Wines og ligger i vinregionen Marlborough på den nordøstlige side af den sydlige ø, et område som jo i høj grad er kendt for sine fantastiske hvidvine lavet på Sauvignon Blanc. Vingården er medlem af organisationen "Sustainable Wine - growing New Zealand" - en organisation som har fokus på miljøvenlige tilgange i vinmarkerne. Denne vin er dog ikke certificeret økologisk. 

Duft- og smagsnoter
Vinen byder på en skøn duft af tropiske frugter som fx passionsfrugt, men også de klassiske stikkelsbær for Sauvignon Blanc samt et strejf af lime. Vinen er let, sprød og frisk. Den er ligeledes tør med en høj syre og dette kombineret med lidt sødlige noter fra frugten samt noter af urter. Alt i alt en skøn klassisk Sauvignon Blanc fra Marlborough. 

Serveringsforslag
Denne hvidvin kan fx serveres til fisk, skaldyr, sushi, salater, lyst fjerkræ samt ost (fx gedeost).

Specifikationer
Land: New Zealand
Område: Marlborough
Druer: 100% Sauvignon Blanc
Farve: Lys med gyldent skær
Alkohol: 13,5%
Serveres fx til: Fisk, skaldyr, sushi, lyst fjerkræ, salat og ost - gerne gedeost. 
Serveres ved: 8-10 grader
Flaskestørrelse: 0,75L
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja


Til dig der gerne vil vide lidt mere om Haka:
Dansen Haka udføres typisk i en gruppe af mennesker for at vise gruppens stolthed og styrke. Det er en rytmisk dans med masser af bevægelse og stampen med fødderne og den udføres i forskellige sammenhænge - fx til at byde særlige personer velkommen og til at anerkende særlige præstationer. 

1
+
Tilføj til kurv