Fri fragt
 v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Laficaia, Gavi di Gavi DOCG, Piemonte Italien. 2017

139,00 kr.

Hvidvin fra et af de bedste hvidvinsområder i Italien, DOCG Gavi
Gavi di Gavi hvidvine er vurderet til at være blandt de mest elegante hvidvine i Italien. Selve navnet Gavi stammer fra byen Gavi, som ligger midt mellem vinmarkerne i Piemonte. Området fik sin DOCG klassificering tilbage 1998, og de fleste vinmarker i området ligger i bakkerne i den provins, der hedder Alessandria. Bag producenten til denne vin står Laficaia, som drives af 3. generation. Tilbage i 2013 besluttede Enrico Piantato at skifte profession og udleve sin drøm inden for vinens verden og drive familiens tradition videre omkring området Casalotto di Mombaruzzo, som har gode klimatiske forhold for dyrkning af både druer, figner og oliven. Og det er lige præcis nostalgien omkring figentræer, da Enricos bedstefar plejede at slappe af under disse - som nu er blevet en inspirationskilde for Laficaia og vinenes label.  

Duft og smagsnoter:
Denne italienske hvidvin har en frisk og frugtig duft og byder også på noter af fennikel. Smagsmæssigt er det en tør og let vin, som har en rigtig god balance, og som bare smager skønt. Og har du lyst til at prøve noget som ikke er et klassisk valg som fx Chardonnay, Riesling eller Sauvignon Blanc, så er dette et spændende bud på en rigtig god hvidvin.

Serveringsforslag:
Gavi Laficaia kan både serveres som en lækker aperitif eller til forskellige retter med fisk og skaldyr. Da der er lidt fennikelnoter i vinen, kan fennikel måske også indgå i en mindre grad i rettens tilbehør. 

Specifikationer
Land: Italien
Område: Gavi i Piemonte
Appellation: Gavi di Gavi DOCG
Druer: 100% Cortese
Farve: Strågul med et lidt grønligt skær
Alkohol: 12%
Serveres fx til: Aperitif, lette fiskeanretninger, fisk serveret med tilbehør med fennikel, dampede muslinger,  
Serveres ved: 8-10 grader
Flaskestørrelse: 0,75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja


Til dig der gerne vil vide lidt mere...
Druerne til denne italienske hvidvin har stået i en højde af ca 250-300 meter og vendt mod syd og sydvest. De er høstet i slutningen af september og starten af oktober og har herefter ligget på ståltank. 


Varen kan desværre ikke købes, da der ikke er flere på lager