Fri fragt v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

Chianti Classico fra San Fabiano Calcinaia. 2019. Økologisk

184,00 kr.

Sangiovese fra markerne i Chianti, Toscana
Bag denne Chianti står huset San Fabiano Calccinaia og ægteparret Guido Serio og hans kone Isa. De kom til San Fabiano tilbage i 1983. Huset producerer kun vine baseret på egne druer. En række af vingårdens vine er idag økologiske bl.a. denne Chianti Classico. San Fabiano begyndte tilbage i 2009 deres omkonvertering henimod økologisk vindyrkning. Druerne til denne rødvin er nøje udvalgt. Først udvælges de på marken og herefter sorteres de igen i vinkælderen, hvor stilke også frasorteres. Druerne presses herefter forsigtigt. Inden vinen frigives ligger den på fad efterfulgt af minimum 3 måneder i flasken.

Duft- og smagsnoter:
Vinen har en duft af fx brombær, lakrids og tobak samt en let fad-note. Vinen har masser af smag samt en fin syre. Den er tør - og vi anbefaler derfor at den serveres til mad.   

Serveringsforlag:
Du kan fx servere denne italienske rødvin til forskellige pastaretter, ost, kylling (fx Coq au vin), rødt kød samt gris. Serveret til en ret med lidt fedme - fx gris, så bliver vinen helt rund og blød. 

Anmeldelser:
Vintage 2019: Vandt guld ved Mondus Vini, 28th Grand International Wine Award

Specifikationer
Land: Italien
Område: Chianti, Toscana
Druer: 90% Sangiovese, 10% øvrige
Alkohol: 13,5%
Serveres fx til: Pastaretter, kylling, rødt kød, ost
Serveres ved: 16-18 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Ja

Til dig der gerne vil vide lidt mere: 
Rødvinen er fermenteret ved en temperatur på ca 28-32 grader. Betegnelsen "Classico" på vinen refererer til, at den kommer fra det gamle historiske Chianti. Classico bruges fx også i en vinregion som Valpolicella.

Varen kan desværre ikke købes, da der ikke er flere på lager