Fri fragt v/køb af 6 valgfrie flasker

Tilmeld nyhedsbrev her og få 10% rabat på første køb

5. Grand Cru Classé, Château Croizet Bages, Pauillac, Bordeaux. 2002

554,00 kr.

Grand Cru Classé fra Pauillac i Bordeaux
Bag vinen står familien Quié som har tre flotte vingårde i Bordeaux, både Château Croizet-Bages, som vinen her kommer fra samt slottene Château Bel Orme Tronquoy-de-Lalande og Domaine de Rauzan. Château Croizet-Bages ligger i hjertet af Pauillac-appellationen og i 1855 fik vinslottet klassificeringen 5. Grand Cru Classé. Pauillac er en venstre-breds appellation i Bordeaux, og vinslottets vinmarker ligger på en af de mest berømte bakketoppe i Pauillac-appellationen omkring landsbyen Bages. Huset har primært plantet Cabernet Sauvignon, herefter Merlot og en smule Petit Verdot og arbejder ud fra en miljøvenlig tilgang.

Duft- og smagsnoter:
Et fantastisk godt glas rødvin. Vinen har en intens duft med noter af mørke frugter, blomme, kakao, krydderier, læder og et strejf af lidt sødlig lakrids og cedertræ. Smagsmæssigt er vinen rund og blød med bløde tanniner - og byder samtidig på masser af smag som mørke frugter, krydderier og fad. Vinen har en god fylde samt en god syre.

Serveringsforslag:
Rødvinen passer perfekt til Beuf Bourguignon med kartoffelmos - kan også serveres til vildt, oksekød, lam samt andre simreretter. 

Grand Cru Classé klassificeringen
Bordeaux’s vinklassificering Grand Cru Classé fra 1855 stammer fra udstillingen Universelle de Paris, hvor den daværende kejser Napoleon den 3. ønskede, at indføre et klassificeringssystem for landets bedste Bordeaux-vine, når de skulle vises frem for turister. Vinene blev rangeret efter vinslottenes omdømme, terroir samt deres pris – og rangeringen starter ved 5. cru og op til den bedste, 1. cru.

Specifikationer:
Land: Frankrig
Område: Bordeaux, Pauillac
Klassificering: 5. Grand Cru Classé
Druer: Cabernet Sauvignon og Merlot
Alkohol: 13%
Serveres fx til: Vildt, oksekød, lam eller simreretter som fx Boeuf Bourguignon med kartoffelmos. 
Serveres ved: 16-18 grader
Flaskestørrelse: 75 cl
Økologisk: Nej
Indeholder sulfitter: Ja, alle vine indeholder sulfitter, da de opstår under fermenteringen

Til dig der gerne vil vide mere
Historien bag vingården begyndte tilbage i 1936, da den nuværende generation på vinslottet, da deres bedstefar og bedstemor skal giftes. For her tilbyder bedstefaren bedstemoren den fantastiske gave, at få lov til at vælge mellem to vingårde i bryllupsgave – og valget lander på Château Bel Orme Tronquoy-de-Lalande i Haut-Médoc-appellationen. Et smukt sted med udsigt over Gironde-flodmundingen – en oase der oser af fredfyldt stemning. Og da muligheden opstod nogle år senere, så køber de så Château Croizet-Bages og Château Rauzan-Gassies. Château Croizet-Bages var på det tidspunkt en af de 18 Grands Crus Classés slotte i Pauillac-appellationen og Château Rauzan-Gassies var en af de 21 Grands Crus Classés i Margaux-appellationen.

En årrække senere, i 1968, overtog faren til de nuværende ejere, Jean-Michel, styringen af de 3 vinslotte – og her gennemgår de 3 vinslotte en renovering og modernisering – og han foretager også en genplantning af de 3 vinmarker med nøje udvalgte druesorter. I dag drives gården af børnebørnene Anne-Françoise og Jean-Philippe.

Varen kan desværre ikke købes, da der ikke er flere på lager